Jump to content
SCAM STRONY!

Nie daj się oszukać!

Uważajcie na strony podszywające się pod iMetin.pl, które łudząco mogą przypominać naszą. Po wejściu na stronę wrzucają wam od razu keylogera na przeglądarkę. [LINK]

Klasowy Turniej PVP 280

Zapisy już otwarte!

Został już ogłoszony ostatnio zapowiadany Klasowy Turniej PVP 280. Zapisy wystartowały, nie czekaj zapisz się już teraz i walcz o unikalne nagrody! Więcej informacji pod tym linkiem [LINK]

Nowy Styl & Wikipedia

Nowa odsłona Forum oraz Wikipedii

Na forum został wprowadzony nowy styl oraz długo wyczekiwana nowa odsłowa Wikipedii. Więcej infomracji pod tym linkiem [LINK]

Agaros

[ZAMKNIĘTY]Poprawy Dropu Ulep i inne

By Agaros
in Serwer

Poprawy w Dropie  

26 members have voted

1. 1. Zwiększenie Dropu z Bagjanamu i Ochao.

2. 2. Skrócenie Czasu Respu mobów na Mapach.

3. 3. Dodanie dropu Demonicznych prochów z każdego moba na DT.

4. 4. Skrócenie Respu Kwiatków.

5. 5. Dodanie Dropu Skrzyni Wędkarstwa do Jakiegoś Dunga Np. WW.

6. 6. Dodanie Dropu Rybek na Zbroje do Dunga bo jak Wiemy Ciężko jest łowić na iMetinie.

7. 7. Zwiększenie % Materiału z dunga .

8. 8. Tepanie się do postaci na Dungu .

9. 9. Wydłużenie czasu Czarowanego ostrza, Aury miecza i Skili buffujących do czasu trwania marmura kiedy jesteśmy na marmurze. "Żeby się nie przepalać co chwilę tylko mieć ostrze przez całego Marmura".

10. 10. Przyspieszanie BSA.

11. 11. Usprawnienie zmiany Ch do 3 sec nawet jak mob cię uderzy .

12. 12. Przerabianie eq na 5f bez KowalMistrza poprostu Metalem.

13. 13. Zwiększenie Dropu Pierścień Gigantusa z Gigantusa bo jak wiemy na bronie idzie tego bardzo dużo.

14. 14. Dodanie jeszcze jednego Respu Metina Pochlebstwa bo jest tylko 1.

15. 15. Dodanie dodatkowych 5 stron Ekwipunku.

16. 16. Używanie Auto Buffa do 280 lvl.

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Witam, zwracam się do was do zagłosowania w Ankiecie.

• Lubię To 1

Większość na nie, niedość że tych ulep przez eventy są tony na rynku to jeszcze za grosze. Powinna być jakaś redukcja ulepszaczy a nie ich kosmiczne ilości.

• Lubię To 5
  • Facepalm 1

21 godzin temu, Verones napisał:

Większość na nie, niedość że tych ulep przez eventy są tony na rynku to jeszcze za grosze. Powinna być jakaś redukcja ulepszaczy a nie ich kosmiczne ilości.

Mam takie somo zdanie :)

Witam .

Propozycje przedstawione przez cb są tego typu daj wszystko do handlarzy i bd stać w kole ?  Na co zwiększać ilości ilep których jest na serwerze od groma ? Może jak byś przedstawił to zwiększyć ilości potrzebne do przerabiania eq X5 to by miało.sesn . Ale pchać się w większe.ilosci.po to abyś Ty albo.ktos inny miał stacki po 50 k  to bezsensowne

Pozdrawiam 

• Lubię To 4
  • Facepalm 1

2 godziny temu, Etap napisał:

Witam .

Propozycje przedstawione przez cb są tego typu daj wszystko do handlarzy i bd stać w kole ?  Na co zwiększać ilości ilep których jest na serwerze od groma ? Może jak byś przedstawił to zwiększyć ilości potrzebne do przerabiania eq X5 to by miało.sesn . Ale pchać się w większe.ilosci.po to abyś Ty albo.ktos inny miał stacki po 50 k  to bezsensowne

Pozdrawiam 

Witam.
Etap, jak byś przeczytał ze zrozumieniem, to byś wiedział, po za tym daj mi przykład gdzie, nadropić demonicznych prochów, jak ja jeden item idzie 459 bez spalenia, a itemów bizu masz 5 co daje 2,3k na jeden set bez spalenia, a pali to Powidz mi, gdzie to wydropisz po za tym nie jest tu tylko o ulepach, a także o innych rzeczach, mając GM nie powinieneś nawet głosować jak ktoś ma skuć eq, jak będą go blokować poszczególne ulepy, które nie są realne do wydropienia, bo all zostalo pozmniejszane jak byś kuł eq, to byś wiedział ile idzie np. na takie 10 setów lekko idzie 50k wydrop mi to jak praktycznie nigdzie, to nie dropi, a ja dałem ankietę tylko dlatego, żeby lepiej się grało i dropiło, i niektórzy ludzie dają na nie, bo nawet nie czytają, a potem płacz, bo się nie da jak wejdzie aktualizacja coś ciężkiego do roboty, to nie da się tak jak było na samym początku z dziejami co oddałem jako jedyny, a reszta płacz, bo za ciężko dlatego nie pisz mi o staniu w kole, a ludzie powinni się trochę zastanowić :).       po za tym nie robię tego pod siebie tylko żeby ludziom się lepiej grało                                          

Pozdrawiam cały Team iMetin :)

• Lubię To 1

Leśny zakątek z 1 Boss leci 20 z VIP 40 + event 3 x Boss daje nam 120 szt, a jest ich 45 więc nie mów Mi że prochy są problematyczne. W dodatku jest drop prochów na DT, który chcesz niby dodać, jest 50% szans i leci do 100 poziomu.

Jak masz problem dropem zapraszam na wiki.imetin lub do mentorów. 

• Lubię To 3
  • Rozbawiony 2

mi na 57 i na 100 nie poleciał nawet 1 demoniczny proch n a dt, więc bym polonizował. Polonizował bym też na temat wyliczeń ponieważ szansa na drop a pewny drop to dwie różne rzeczy raczej.

• Lubię To 1
  • Facepalm 1

• Test. Operator Gry

Z leśnej raz poleci ci 20, raz 60, a innym razem 0. Z dropem prochów nie ma problemu bo lecą tam spore ilości + VIP i 3x bossy.

Zapoznaj się proszę z definicją słowa „polonizować”. xd

• Facepalm 1

• 3 weeks later...
  • Operator Gry

1. Drop jest w porządku. Jeśli się uprzesz i będziesz bić to w miarę szybko zyskasz fajne ilości. Niestety nie ma nic od razu.

2. Nie jest to konieczne, respy są w porządku. To nie jest tak, że w parę minut sobie na parę prób wydropisz i jeszcze zostanie na zapas.

3. Tam faktycznie znalazłem błąd dlaczego nie leci z 2 mobów i zostanie on naprawiony przy najbliższej oktualizacji. Natomiast nie dodamy go do wszystkich, podoba sytuacja jak w punkcie 2. Sam w sobie ulepszacz dropi w fajnych ilościach niemalże wszędzie. Na przykład: metki wanaheim/alfheim bossy leśna/ochao itd. Z tym ulepszaczem nie ma żadnego problemu, żeby go zwyczajnie wydropić.

4. Resp kwiatów jest stosunkowo krótki, mogę podać na moim przykładzie, że ledwo zebrałem na spokojnie 2 respy lodowych roślin i już miałem je z powrotem. Jak się pośpieszysz to ewentualnie chwilę poczekasz i też zrespią się respy.

5. Po to jest event łowiecki, żeby zdobywać z niego eventowe szakty. Nie ma sensu dodawać eventowych szkatułek do zwykłych dungów, bo przestają być po prostu eventowe, przez co obrywa sam event. Szkaty te też są często wrzucane do dropu na różnych eventach, więc też nie widzę problemu z ich nabyciem.

6. Nie jest ciężko, po prostu Ci się nie chce :D Była wprowadzona 5f, to każdy łowił i nikt akurat na to nie narzekał, a teraz gdy ryby można zdobyć z różnych eventów oraz zostały dodane do dunga, czyli to co chcesz, żeby było dodane, a jest już dodane :D (konkretnie do ograktosa i strasznego lochu). 

7. Materiałów na serwerze jest bardzo duża ilość i również przyzwoicie dropią z dungeonów oraz są także często dostępne na wydarzeniach eventowych, gdzie można ich również całkiem sporo nadropić.

8. Niedawno to zablokowaliśmy, bo był to błąd. Skład wyprawy wybieracie przed wejściem. Czy chcesz wejść sam czy z drużyną.

9. Ten pomysł był już odrzucony jakiś czas temu. Jest to zwykła faworyzacja postaci. Już nawet pomijając kwestie faworyzacji postaci będzie to miało również skutki w innych sytuacjach niż marmur. Dodatkowo zmniejszyłoby zapotrzebowanie marmurów, których i tak jest bardzo dużo na serwerze i nie ma sensu wszczynać działań, które by te ilość jeszcze bardziej podniosło, a przepalenie się trwa chwilę i nie jest nawet potrzebne, bo jest to tylko i wyłącznie kaprys gracza.

10. BS działa dosyć szybko póki co zbędne, ale nie wykluczam.

11. Tego nie wykluczam.

12. Nie widzę sensu tego ruszać, przecież to żaden kłopot teleportować się do m2 i zwyczajnie to przerobić. Chyba, że chodzi Ci o to, żeby inne formy biżuterii nie były potrzebne do przerobienia to wtedy tym bardziej nie.

13. Na próbę broni idzie 10 lub 100 pierścieni. Jest 15 bossów, z każdego 1 pierścień. Na tego bossa działa event 3x boss jak i również VIP. Czyli od 15 do 90 pierścieni z 1 respa, który jest co 1h.

14. Z tym nie ma problemu, można w przyszłości dodać.

15. Dopiero zostały dodane strony do zmiany EQ. Samo w sobie EQ nie będzie zwiększane, ale będą powiązane z tym zmiany, co już niedługo zaobserwujesz.

16. Nie.

• Operator Gry

Temat Zamkniety..png

Wiadomość wygenerowana automatycznie:

Temat został zamknięty.

Jeżeli nie zgadzasz się z tą decyzją i chcesz przywrócić temat, zgłoś ten post z odpowiednim uzasadnieniem.

Z pozdrowieniami,

Zespół iMetin.pl

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Właściciel
    • Mistrz Gry
    • Technik
    • Operator Gry
    • Test. Operator Gry
    • Administrator Forum
    • Moderator Forum
    • Mentor
    • Tutor
    • Wiki iMetin
    • FB Manager
    • Tester