Jump to content
SCAM STRONY!

Nie daj się oszukać!

Uważajcie na strony podszywające się pod iMetin.pl, które łudząco mogą przypominać naszą. Po wejściu na stronę wrzucają wam od razu keylogera na przeglądarkę. [LINK]

Klasowy Turniej PVP 280

Zapisy już otwarte!

Został już ogłoszony ostatnio zapowiadany Klasowy Turniej PVP 280. Zapisy wystartowały, nie czekaj zapisz się już teraz i walcz o unikalne nagrody! Więcej informacji pod tym linkiem [LINK]

Nowy Styl & Wikipedia

Nowa odsłona Forum oraz Wikipedii

Na forum został wprowadzony nowy styl oraz długo wyczekiwana nowa odsłowa Wikipedii. Więcej infomracji pod tym linkiem [LINK]

Shenkar

[ZAMKNIĘTY]Wielki reset

By Shenkar
in Serwer

Recommended Posts

Post skierowany głównie do administracji, ale wszystkich graczy również zachęcam do komentowania.

Temat powracający jak bumerang, czyli nowe wyzwania na serwerze. Nie da się przeoczyć faktu, że duża część graczy dotarła już do ściany. Wszystkie wyzwania i wyścig o topke już się dla nich zakończył. Zostały tylko uszczypliwe komentarze i szarpanki w m1.

Chcę, aby administracja zastanowiła się nad ponownym zwiększeniem maksymalnego poziomu do 300lvl.  Uważam, że powinno to działać na zasadzie ukończania misji, a nie expienia, ew. misja niech polega na zabiciu określonej liczby potworów. Misje powinny być na tyle trudne, żeby gracze którzy mają już gigantyczne zasoby ulepszaczy nie byli w stanie wbić maksymalnego poziomu w tydzień. Poziom postaci ma być symbolem statusu na serwerze. Chciałbym, żeby były na tyle trudne i kosztowne żeby wydawały się wręcz nie do ukończenia, tak aby gracze mieli zajęcie na 2-3 lata do przodu. Co do przebiegu misji, miło by było jakby miały jakąś fabułę jak stare dzieje, ale nie jest to dla każdego konieczne. Sugerowałbym aby w misjach wykorzystywane były też ulepszacze które aktualnie nie są do niczego używane/bezwartościowe ponieważ nikt tego nie stackuje, oraz dobrze by było gdzieś w tym wszystkim wykorzystać perły/yangi które już od jakiegoś czasu nie pełnią roli waluty na serwerze. Każda kolejna misja powinna też być trudniejsza od poprzedniej. Nagrodami za misje byłyby dodatkowe bonusy stałe oczywiście w rozsądnym stopniu.

Po drodze oczywiście udostępnione nowy ekwipunek - wszystko stopniowo, który również powinien być kosztowny w ulepszaniu jak aktualnie uniq`i.

Co do balansu w pvp - wiem, że aktualnie na serwerze siły postaci są dosyć dobrze wyrównane i tak właśnie powinno być, ale między postaciami w takim samym ekwipunku. Chciałbym, żeby postacie bardziej wykoksowane miały zauważalnie większą siłe niż zwykły golas w koszmarach. Zmierzam do tego, że unikat broń absolutnie nie daje, przewagi w stosunku do tego jaką cenę trzeba zapłacić za jego wykonanie. Jeśli byłby dodawany nowy ekwipunek którego koszt byłby wysoki jak kucie unikatu to chciałoby się, żeby dawał zauważalną przewagę. Podam tu przykład zwycki pvp - są gracze którzy się flexują zbroją za 30ksm która ma takie same bonusy jak zbroja za 3ksm. W lepszej zbroi mam być mocniejszy, a aktualnie gra toczy się o to która postać wygląda bardziej stylowo xd

Kolejna kwestia to gildie i ich rankingi, jednocześcnie temat rankingu graczy. Nie wiem jak upadły wojny gildii, wiem tylko, że nie odbyła się żadna w przeciągu roku jak tu gram.  Skoro już nastawiacie się na serwer pvp to może warto byłoby zaktualizować/zmienić te rankingi lub sposób ich naliczania. 2 najlepsze postacie w rankingu wgl nie grają XD Sugerowałbym, aby naliczać zabite jednostki w odstępach czasowych - najwiekszy zabijaka w kwartale albo w roku. Dobrze by było, żeby był za takei osiągnięcie tez jakiś mały upominek. Co do rankingu gildii, to punkty za wygrane wojny, albo też za zabite jednostki nie byłby złym pomysłem i również żeby były punkty były liczone w odstępach czasu.

Kolejny temat to bossy, zauważcie jak nudne i monotonne jest robienie dungeonów, a jak fajnie się robi enta niszczyciela xD albo silny goryl ochao. Sugerowałbym pójście w stronę wspomnień z PL gdzie boss był na tyle trudny, że potrzeba było wielu graczy, żeby go zabić, ale nagroda była taka, że opłacało się tam chodzić. I to łączy się też z tematem PVP, czy nie lepiej graczom walczy się kiedy mają jakiś głębszy cel jak zdobycie dropu z bossa dla siebie, w stosunku do bezsensownej bitki w m1 o nic totalne, o wyimaginowaną dominacje w m1 XD - bo dominacja jest tego kto ma akurat po swojej stronie więcej graczy online. 

Dziękuję każdemu kto doczytał do końca. Uważam, że proponowane zmiany mogłyby przywrócić chęć rywalizacji niektórym graczom. Jeśli ktoś z góry byłby zainteresowany moge lepiej rozpisać moje pomysly lub pomóc w planowaniu. 

• Lubię To 1

MJE SIE WYDAJE CZY TU NOWY PL POWSTAJE tu ludzie mają problem zrobić postać po all a ty dajesz pomysł na nowy end-game XDD

• Lubię To 1

Na nie, ludzie do teraz postać na fullu składają kupę czasu. Nawiązując do wojen gildii to jest  przeszłość na tym serwerze i po prostu są one niepopularne.

• Lubię To 1

Macie rację, wymaxowanie postaci od 0 wymaga dużo czasu. Tylko teraz trzeba się zastanowić, czy większa ilość graczy nowych rezygnuje z gry bo jest im zbyt trudno czy większa ilość graczy obecnych rezygnuje bo już nie ma co ze sobą zrobić. Ja jestem za tym żeby dać jakieś zajęcie graczom którzy już mają 5 postaci wymaxowanych i nie widzą możliwości dalszego rozwoju.  I powtarzam, nie chodzi o zmiany zmiany z którymi gracze-wyjadacze poradzą sobie w tydzien tylko o takie z którymi nie poradzą sobie w rok. 

260lv ludzie mieli wymaxowane przez kilka lat i grali, to nie kwestia, ze nie ma co robic xd

Jestem Za! Wielki Restart! Zamknąć  w duabłyy i od nowa serwer z togami 130 lvl 20% 250 max itp! 

• Lubię To 2
  • Facepalm 1

Jestem na nie. 
Wróciłem do gry po kilkuletniej przerwie. Zrobienie postaci w tym momencie to masa czasu i pieniędzy.

Wielki resert to będzie początek końca serwera. 
Ludzie doceniają serwer za stabilność która oferuje to jest największy atut.

Propozycja kolegi to strzał w kolano w mojej ocenie.

• Lubię To 1

• 3 months later...
  • Operator Gry

temat zamkniety.png

Wiadomość wygenerowana automatycznie:

Temat został zamknięty.

Jeżeli nie zgadzasz się z tą decyzją i chcesz przywrócić temat, zgłoś ten post z odpowiednim uzasadnieniem.

Z pozdrowieniami,

Zespół iMetin.pl

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Właściciel
    • Mistrz Gry
    • Technik
    • Operator Gry
    • Test. Operator Gry
    • Administrator Forum
    • Moderator Forum
    • Mentor
    • Tutor
    • Wiki iMetin
    • FB Manager
    • Tester